Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

Çinli sporcu Lu Yunxiu, Cumartesi günü Enoshima Yat Limanı'nda düzenlenen rüzgar sörfü RS:X kadınlar sınıfı yarışını kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. 24 yaşındaki sporcu, altı puan kazandığı madalya yarışında üçüncü sırada yer almasına rağmen, 13 yarışı kazanarak 36 net puan topladı. Fransız Charline Picon ve İngiliz Emma Wilson, 38 net puanla berabere kalırken, madalya yarışında Wilson'u geçen Picon gümüş madalyanın sahibi oldu. Lu'nun Tokyo 2020'de kazandığı altın madalya, Çin'e yelken braşında tarihindeki üçüncü Olimpiyat altın madalyasını getirdi. Daha önce Yin Jian 2008'de RS:X kadınlar ve Xu Lijia ise 2012'de laser radial kadınlar sınıfında ülkelerine altın madalya getirmişti. Lu, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "Asıl kazanan takım oldu, bu madalya ekip çalışmamızın bir sonucu. Madalya yarışı zordu, sadece rüzgarın yetersiz oluşuyla değil, ayrıca kendi içimde, kendimle de, yarışın üstesinden gelip gelemeyeceğim, hatta kazanabileceğime dair kendime duyduğum güven konusunda mücadele ettim" dedi.

Altın madalya sahibi Çinli Lu Yunxiu (ortada), gümüş madalya sahibi Fransız Charline Picon (solda) ve bronz madalya sahibi İngiliz Emma Wilson, madalya töreninde poz veriyor. (Fotoğraf: Huang Zongzhi/Xinhua)

Çin'in yelkencilik dalındaki geleceği hakkında da konuşan Lu, "Bu madalyanın aynı zamanda Çin'de rüzgar sörfü için bir başlangıç olacağına da inanıyorum, bu alanda daha fazla madalya kazanacağız. Çin'de halihazırda pek çok kayda değer rüzgar sörfçüsü var ve bu madalya daha fazla insana bu sporu yapmaları için ilham verecek. Çin'de rüzgar sörfü için birçok yerel ve ulusal yarışma da mevcut". Picon, Rio 2016'da bu kategoride altın madalya kazanmasının ardından ikinci Olimpiyat madalyasını boynuna astı. "Mutluydum ama Çinli rüzgar sörfçüsünün (altın madalya sahibi Lu Yunxiu) hangi konumda olduğunu görmek istedim. Bu madalya yarışının sonucundan çok mutluyum ve gururluyum. Elimden gelen en iyi yarışı çıkardım. Kıyasıya bir mücadele oldu. Bu sonucu almak istedim ve madalyanın rengi benim için mükemmel. Bu benim ikinci madalyam." Emma Wilson, İngiltere'ye kadınlar veya erkekler RS:X'te ikinci madalyasını kazandırdı. Bryony Shaw, 2008 yılında kadınlar RS:X'te bronz madalya almıştı. Bronz madalyayı alan sporcu Wilson ise, "Elbette altın madalya kazanmak istiyorsunuz ama önümde daha uzun yıllar var. Umarım olimpiyatlara tekrar katılırım. O kadar çok dördüncü oldum ki, madalya kürsüsünde yer almanın anlamı çok büyük" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI