BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı ve üç hükümet departmanı, Yagi Tayfunu'nun Guangdong ve Hainan eyaletlerinin kıyılarına yaklaşması üzerine sellere ve tayfuna karşı alınacak önlemler konusunda kılavuzluk yapacak çalışma ekiplerini bu eyaletlere gönderdi.

Çin Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi, Perşembe günü Su Kaynakları Bakanlığı ve Çin Meteoroloji İdaresi'nin de aralarında bulunduğu yedi departmanla bir toplantı düzenleyerek tayfunun gelişimini analiz ederek olası sel felaketi eğilimlerini değerlendirdi.

Toplantıda Yagi Tayfunu'nun 2014'ten bu yana Çin'in güney kıyılarını vuran en güçlü tayfun olacağı ve dolayısıyla sel ve tayfun önleme çalışmalarının oldukça zorlu geçmesinin beklendiği belirtildi.

Çin Sahil Güvenliği filosu, Rusya'daki ortak tatbikata katılmak üzere yola çıktı Çin Sahil Güvenliği filosu, Rusya'daki ortak tatbikata katılmak üzere yola çıktı

Acil Durum Yönetimi Bakanlığı'ndan bir yetkili, ilgili tüm taraflara tayfunun önlenmesine yönelik acil durum ilan etme ve departmanlar arasında danışma ve değerlendirme prosedürlerini güçlendirme çağrısı yaptı.

Bakanlık, Çin Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi'nin kritik sel ve tayfun önleme bölgeleri için toplam 2.178 acil kurtarma personeli ve 492 adet ekipman organize ettiğini, Ulusal Afet Azaltma Komisyonu ile Ulusal Gıda ve Stratejik Rezervler İdaresi'ninse Guangdong ve Hainan'a katlanır yatak, havlu ve aile acil durum kiti gibi 70.000 adet afet yardım malzemesi tahsis ettiğini açıkladı. 

Kaynak: rss