Çin: Seyrüsefer özgürlüğü bahanesiyle yapılan provokatif eylemlere kesinlikle karşıyız Çin: Seyrüsefer özgürlüğü bahanesiyle yapılan provokatif eylemlere kesinlikle karşıyız

BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, Çin'in başkenti Beijing'de İspanya'nın Agencia EFE Haber Ajansı Başkanı Miguel Angel Oliver ile bir araya geldi. Fu Perşembe günü gerçekleşen görüşmede Çin devletine ait Xinhua haber ajansının aynı zamanda küresel bir haber ajansı olduğunu, EFE'nin de uluslararası medya topluluğunda ve İspanyolca konuşan dünyada önemli bir etkiye sahip bir haber ajansı olduğunu kaydetti.

İki medya kuruluşunun 1970'lerden bu yana sağlam bir işbirliğine sahip olduğunu belirten Fu, iki tarafın haber alışverişi, personel etkileşimi ve yeni medyanın gelişimi gibi alanlarda etkileşim ve işbirliğini güçlendirerek ikili ilişkileri bir üst seviyeye çıkarması umudunu dile getirdi. Fu, Xinhua ve ünlü uluslararası medya kuruluşlarının ortaklaşa başlattığı Dünya Medya Zirvesi'nin küresel ana akım medyanın etkileşim ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik önemli bir çerçeve haline geldiğini sözlerine ekledi.

Fu, EFE'nin zirve mekanizması kapsamındaki faaliyetlere aktif şekilde katılmaya devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. EFE'nin habercilik faaliyetlerinden bahseden Oliver, yaptıkları haberciliğin küresel etkisini artırmaya önem verdiklerini ifade etti. Oliver, EFE'nin Xinhua'yla işbirliğini derinleştirerek medyanın performansını artırmada yeni teknolojilerin uygulanmasını ortaklaşa araştırmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Kaynak: rss