BEİJİNG, 17 Ağustos (Xinhua) -- Çin Tarım Bilimleri Akademisi (CAAS) Salı günü tarım makineleri ve donanımlarında bilimsel ve teknolojik inovasyonu güçlendirecek bir inisiyatif başlattı. İnisiyatif, ülkenin gıda güveliğini ve yüksek kaliteli tarımsal ve kırsal kalkınmayı güvence altına almak için güçlü donanım desteği sağlamak amacıyla tarımsal üretimin makineleşmiş, akıllı ve yeşil kalkınmasını hızlandırmayı hedefliyor. Tarım makineleri ve donanımlarının temel sorunlarını çözmeye odaklanan girişim, verimli, akıllı ve yeşil tarım makineleri konusunda bilimsel ve teknolojik araştırmaların geliştirilmesi çağrısında bulunuyor. İnisiyatif, başlıca gıda mahsulleri için akıllı üretim donanımları, pamuk ve yağlı endüstriyel bitkiler için üretim ekipmanlarında önemli ve temel teknolojilerin kendi kendine yeterliliği ve zayıf halkaların kapsamlı bir şekilde ortadan kaldırılması ve bölgesel üretim ekipmanlarının geliştirilmesine odaklanıyor. İnisiyatif, dökme tahıllar, tesis tarımı, engebeli ve dağlık bölgeler gibi önemli donanım ve teknolojilerde hedefe yönelik bilimsel ve teknolojik atılımların sağlanması çağrısında bulunuyor. CAAS Başkanı Wu Kongming'e göre Çin'in tahıl üretimi, tarım makineleri ve donanımlarının yanı sıra tarımsal makineleşmenin güçlü desteğiyle peş peşe 18 yıldır bereketli hasatlar gerçekleştirdi.

Wu, bu inisiyatifin ülkede tarım makineleri ve donanımlarının bilimsel ve teknolojik inovasyonunu hızlandırmanın önemli bir adımı olacağını söyledi. CAAS'nin Nanjing Tarımsal Makineleşme Enstitüsü Direktörü Chen Qiaomin, ülkenin tarım makine ve donanım inovasyon kapasitesinin son yıllarda geliştiğini ve mahsul ekiminde genel makineleşme oranının yüzde 71'i aştığını söyledi.  Ancak Chen, engebeli ve dağlık bölgelerde tarım makineleri eksikliği gibi sorunların hala var olduğunu kaydetti. Wu, verimli ve akıllı yeşil tarım makineleri üzerine bilimsel ve teknolojik araştırmalar, tarım makineleri bilimi ve işletmelerinin işbirliğine dayalı inovasyonu ve tarım makineleri inovasyon platformlarının üst düzeye çıkarılması gibi temel araştırma görevlerinin teşvik edilmesi çağrısında bulundu. CAAS'ın 2030 yılına kadar Çin'in tarım makineleri ekipmanı ve tarımsal makineleşme teknolojisinin ileriye dönük gelişimini gerçekleştirmek için çaba göstereceğini söyleyen Wu, akıllı tarım araçları ve donanımları bilim merkezi kuracağını da sözlerine ekledi.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Editör: Şeymanur Erbay