KABİL, 9 Aralık (Xinhua) -- Kabil Uluslararası Havaalanı'nda Çin'in Afganistan Büyükelçisi Wang Yu ve Afganistan Halk Sağlığı Bakan Yardımcısı Abdul Bari Omar'ın katıldığı bir devir teslim töreni düzenlendi. Wang törende yaptığı konuşmada, Afganistan'ın siyasi durumunun değişmesinden bu yana Çin'in Afganistan'a 3 milyon doz aşı ve diğer tıbbi malzeme bağışladığını duyurdu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen devir teslim töreninde Çin'in Afganistan Büyükelçisi Wang Yu (solda) Afgan yetkililere Kovid-19 aşı ve şırıngalarını teslim ediyor, 8 Aralık 2021. (Fotoğraf: Saifurahman Safi/Xinhua)

Wang, Çin'in, Afganistan'ın halihazırdaki zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı olmak için gıda, kışlık malzemeler, aşılar ve ilaçlar da dahil olmak üzere Afganistan'a yaptığı 200 milyon yuan (31 milyon ABD doları) değerindeki acil yardım çalışmalarını hızlandırmakta olduğunu söyledi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Wang, Çin'in büyük miktarda çam fıstığı ithal ettiğini ve bunun Afgan çam fıstığı çiftçilerine yüz milyonlarca ABD dolarına ulaşan gelir getireceğini kaydetti. Çin ayrıca, Afganistan'ın ihracatını daha da artırmasına ve halkın geçimini iyileştirmeye yardımcı olabilecek projelere destek olacak.

Omar ise Afganistan'a yapılan bağış ve destek için Çin hükümetine teşekkürlerini ifade etti ve bağışın bu kritik durumda Afganistan halkı için çok önemli olduğunu söyledi. Sinopharm aşılarının bu sevkiyatı, Çin'den Afganistan'a yapılan ikinci Kovid-19 aşısı bağışı. Haziran ayında da Çin tarafından bağışlanan bir parti Kovid-19 aşısı Afganistan'a teslim edilmişti.

Editör: İRFAN KARSLI