SDGSAT-1 uydusu, 24 saat aralıksız çalışma ve çoklu yük koordineli gözlem testlerini şimdiden geçti. Uydunun, insanla doğa arasındaki etkileşimi temsil eden sürdürülebilir kalkınma endeksini izlemek ve değerlendirmek üzere gelişmiş, açık ve ortak veri kaynakları sağlaması bekleniyor.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Büyük Veri Merkezi, BM Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemi'ni desteklemek amacıyla Pazartesi günü Beijing'de açıldı. Çin Bilimler Akademisi'nde öğretim üyesi olan Guo Huadong yaptığı açıklamada, yeni kurulan bu araştırma merkezinin başlıca misyonları arasında, SDGSAT-1'in geliştirilmesi ve işletilmesinin yer aldığını belirtti. Uydunun, 300 kilometre genişliğinde veri toplama kapasitesiyle, termal kızılötesi, düşük ışık seviyesi ve çok bantlı olmak üzere 3 görüntüleyici yükü bulunuyor. Uydu, 11 gün içinde küresel yayına ulaşabiliyor. Uydu, ileri bir tarihte fırlatılacak.

Editör: İRFAN KARSLI