Çin Merkez Bankası'nın Xi'an Şubesi yetkililerinden Liang Hong Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, Çin Devlet Kambiyo İdaresi tarafından Haziran ayında açılan tek duraklı platformda finansman başvuruları ve kredi verilmesi gibi hizmetlerinin sunulabildiğini söyledi. Liang, platform sayesinde Çarşamba günü itibarıyla lojistik ve sınır ötesi ticaret gibi sektörlerden 30 işletmenin 1,25 milyar yuan (yaklaşık 194 milyon ABD doları) tutarında fon sağladığını söyledi.

Blok zinciri teknolojisi veri gerçekliğini doğrulama ve tekrar kredi verme konusunda mükemmel olduğu için platform bankanın kredi risklerini önleme ve denetleme, daha fazla kredi ürünü geliştirme ve işletmeler için kredi maliyetlerini düşürme kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Liang, daha fazla işletmenin işlerini kolaylaştırmak ve bankaları Çin-Avrupa kargo trenlerinin endüstriyel zincirindeki firmalardan gelen talepler doğrultusunda kişiye özel finansman ve ödeme ürünleri başlatmaya teşvik etmek üzere platformu ilerletmek için çaba gösterileceğini de sözlerine ekledi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI