Lenarcic, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı görüşmede "Cesur eylemlerin zamanı gelmiştir çünkü iklim değişikliği bunun gibi birçok zorluğa yol açacak" dedi. Yunanistan'ın ulusal yayıncı kuruluşu ERT'ye göre Yunan lider ise Avrupa Birliği, RescEU mekanizması ve tüm Avrupa ülkelerine bu ay başında Yunanistan genelinde 100.000 hektardan fazla ormanlık alan ve tarım arazisini kül eden orman yangınlarıyla mücadelede gösterdiği yardımlardan ötürü şükranlarını sundu. Miçotakis, "Bu benzeri görülmemiş büyüklükteki krizde Yunanistan'da 23 ülke vardı ve bu gerçekten bir dayanışma göstergesiydi" diye ekledi.

Yunanistan'ın ev sahipliği yaptığı RescEU tıbbi malzeme stokunu ziyaret eden Lenarcic, diğer AB üye devletlerinin gösterdiği dayanışmanın yanı sıra Yunanistan'ın daha güçlü bir AB Sivil Koruma mekanizması oluşturmaya yaptığı katkıyı övdü.

Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu

AB Komisyonu üyesi ERT'ye verdiği demeçte, "Avrupa Birliği'nin 11 üyesi, Yunanistan'ın bu olağanüstü zorlu orman yangınlarıyla başa çıkmak için yardım talebine Birlik Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla yanıt verdi" dedi. "Üye devletler yaklaşık 1000 itfaiyeci gönderdi ve bu, Birliğin Sivil Savunma Mekanizması aracılığıyla koordine edilen şimdiye kadarki en büyük yangınla mücadele operasyonu oldu" ifadelerini kullanan Lenarcic sözlerine şöyle devam etti: "Yunanistan, 2014 yılından bu yana AB Sivil Koruma Mekanizması'ndan 10 kez yardım talebinde bulunurken, diğer üye ülkeler yardım istediğinde 22 kez yardım sundu."

Editör: İRFAN KARSLI