Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

BEİJİNG, 29 Ağustos (Xinhua) -- Çin Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi ile Acil Durum Yönetimi Bakanlığı Pazartesi günü bir video konferans düzenleyerek sel, kuraklık ve tayfunlara karşı yürütülen çalışmaları ele aldı. Konferansta mevcut yağmur dalgasının Çin'in kuzeydoğusunu, güneydoğusunu ve güneybatısını etkileyeceği; kuzeybatıda ise kuraklığın devam edeceği dile getirildi.

Saola Tayfunu Çin'in güneyindeki Fujian ve Guangdong kıyı eyaletlerine yaklaşırken, Haikui Tayfunu'nun da Çin'i etkilemesi bekleniyor. Konferansta güneydeki kıyı bölgelerine tayfunları yakından izleme ve gerektiğinde tahliyeleri gerçekleştirme çağrısı yapılırken, kuzeybatı bölgeleri için ise kuraklıkla mücadele ve bölge sakinlerinin içme suyu güvenliğini sağlama gerekliliği vurgulandı. Konferansa Çin Meteoroloji İdaresi, Su Kaynakları Bakanlığı ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı da katıldı.

Editör: Şeymanur Erbay