Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor

BEİJİNG, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Guoqing ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Çin ve Norveç arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 70. yıldönümünü kutlamak üzere düzenlenen resepsiyona katıldı. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Zhang Pazartesi günü düzenlenen resepsiyonda 70 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana iki halk arasındaki dostluğun sürekli derinleştiğini ve tatbiki işbirliğinden verimli sonuçlar alındığını söyledi.

Zhang, Çin'in Norveç ile karşılıklı güven ve yakın etkileşimi sürekli olarak sağlamlaştırmaya, yeşil kalkınmaya odaklanarak işbirliğini genişletmeye ve Çin-Norveç ilişkilerinin bir sonraki mükemmel 70 yılına hazır olduğunu söyledi. İkili ilişkilerde son 70 yılda büyük ilerleme kaydedildiğine dikkat çeken Store, Norveç'in iki ülke arasındaki ilişkileri daha dinamik hale getirmek için yeşil dönüşüm gibi alanlarda Çin ile işbirliğini derinleştirmeye istekli olduğunu söyledi.

Kaynak: rss