Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Çin, Nanjing Katliamı'nın 300 bin kurbanının yasını tutmak için Pazar günü bir anma töreni düzenlerken, Nanjing halkı da bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve kent genelinde sirenler çalındı.

Soğuk kış havasına rağmen, koyu renk kıyafetler içinde binlerce kişi başsağlığı dileklerini iletmek için göğüslerine iğnelenmiş beyaz çiçeklerle Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin merkezi Nanjing'te yedincisi düzenlenen, ulusal katliamı anma törenine katıldı. Katılımcılar arasında katliamdan kurtulanlar, bölgeden öğrenciler ve yabancı ziyaretçiler vardı.

Saat tam 10.01'de sirenler çalmaya başladı ve şehir genelindeki sürücüler de arabalarını durdurarak kornaya bastılar. Yayalar da katliam kurbanlarını anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

80'den fazla genç bir barış deklerasyonu okudu ve halktan temsilciler Barış Çanı'nı çaldı. Salıverilen barış simgesi beyaz güvercinler Japon İşgalcilerin Nanjing Katliamı'ndaki Kurbanlarını Anma Anıtı üzerinden uçtular.

Çin'in en üst düzey yasama organı, 2014 yılında, 13 Aralık 1937'de Japon birliklerinin şehri ele geçirmesiyle gerçekleşen Nanjing Katliamı'nın kurbanları için 13 Aralık'ı ulusal anma günü ilan etmişti. Japon işgalciler altı haftalık katliam sırasında yaklaşık 300 bin Çinli sivili ve silahsız askeri hunharca öldürmüştü. Katliam İkinci Dünya Savaşı'nın en zalim eylemlerinden biriydi.

Editör: İRFAN KARSLI