Çin-Laos demiryolunda ray döşeme işlemi, Laos'un başkenti Vientiane'den Laos'un kuzeyinde önemli bir ulaşım merkezi olan Luang Prabang'a ulaşarak 2020'nin başında konulan inşaat hedeflerinin tamamını gerçekleştirmiş oldu.

Demiryolu inşaatını yürüten China Railway International Co. Ltd. ile Laos-China Railway Co., Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Ju Guojiang, Xinhua ile Pazartesi günü yaptığı söyleşide, inşaatın sıfır enfeksiyon vakasıyla ve kesintiye uğramadan tamamlanabilmesi için projede görevli bütün inşaat birimlerinin Kovid-19'a karşı sıkı güvenlik önlemlerine uyduğunu söyledi.

Ju, salgınla mücadele amaçlı "yeşil gümrükleme" prosedürünün uygulamaya konmasının, projede ihtiyaç duyulan Çinli mühendislerin ve Çin menşeli malzemelerin, inşaatın hızını sekteye uğratmadan inşaat sahasına kesintisiz gönderilmesini sağladığını ve böylece bu yılın başında belirlenen inşaat hedeflerinin tamamına ulaşıldığını söyledi.

29 Aralık 2020 tarihinde çekilen bu fotoğrafta, Laos'un Luang Prabang istasyonunda inşaat sahası görülüyor. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

Çin-Laos demiryolunda ray döşeme işleminin başladığı tarih olan 27 Mart'tan bu yana, Laos'un başkenti Vientiane'den Luang Prabang'a kadar, toplam mesafenin yüzde 57'sini oluşturan 240 kilometre uzunluğunda ray döşendi.

Ju'nun inşaat hakkında verdiği bilgilere göre, şu ana dek 75 demiryolu tüneli, 164 köprü ve yol altyapısı tabanı esas olarak tamamlandı, bütün istasyon inşaatlarının üstleri kapatıldı ve demiryolunun işletilmeye başlamasına dönük hazırlıklara hız verildi.

Tamamlandığında 422 kilometre uzunluğa sahip olacak Çin- Laos demiryolunda, Laos'un kuzeyinde Çin sınırında bulunan Boten sınır kapısı ile Laos'un başkenti Vientiane arasında 160 km/saat hızında trenler çalışacak. Aralık 2016'da başlayan projenin Aralık 2021'de tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Editör: İRFAN KARSLI