Kültür - Sanat ve Tarih

Çin kütüphaneleri antik kitapların dijital kopyalarını yayınladı

NLC'den Çarşamba günü yapılan açıklamada, yeni yüklenen kaynakların dijitalleştirilen antik kitapların toplam sayısını 74 bine çıkardığı kaydedildi. Yeni yüklenen kaynakların...

Abone Ol

NLC'den Çarşamba günü yapılan açıklamada, yeni yüklenen kaynakların dijitalleştirilen antik kitapların toplam sayısını 74 bine çıkardığı kaydedildi. Yeni yüklenen kaynakların arasında Tibet dilinde yazılmış olanların yanı sıra geleneksel Çin tıbbına dair antik kitaplar da var. Tarihi çeşitli hanedanlıklara uzanan ve farklı diller ile temaları kapsayan kaynaklar arasında, el yazmaları, belgeler, akademik çalışmalar ve daha fazlası bulunuyor.

Beijing merkezli NLC, dijitalleştirilmiş antik kitaplara adanan bir veri tabanının inşa edilmesine liderlik ediyor. Kurulduğu 2016'dan bu yana kütüphanenin görece iyi durumdaki antik kitaplar koleksiyonunun üçte ikisine denk gelen 33 bin setten fazla antik kitap kamunun erişimine açıldı. Antik kitapları daha iyi korumak için yaklaşık 8 milyon antik kitaba dair bilgilerin yüklendiği bir kayıt sistemi de oluşturuldu.