Sağlık

Çin, Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkelerine 350 milyon doz aşı dağıttı

Sözcü tarafından yayınlanan basın bildirisinde, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin, bu yılın Haziran ayında düzenlenen Kuşak ve Yol İş Birliğine Dair Asy...

Abone Ol

Sözcü tarafından yayınlanan basın bildirisinde, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin, bu yılın Haziran ayında düzenlenen Kuşak ve Yol İş Birliğine Dair Asya-Pasifik Üst Düzey Konferansı'na başkanlık ettiği hatırlatıldı. Konferansta Çin ve 28 ülke, aşı yardımı, ihracat ve ortak üretim konularında daha güçlü bir işbirliği çağrısında bulunarak Kovid-19 Kuşak ve Yol Aşı İş Birliği Ortaklığı'nı başlatmıştı.

Sözcü, Çin'in inisiyatifin gerekliliklerini aktif şekilde yerine getirdiğini ve inisiyatif ortaklarıyla 350 milyon dozu teslim edilen konsantreler de dahil olmak üzere toplam 775 milyon doz aşıya ilişkin işbirliği anlaşmaları yaptığını belirtti. Sözcü, Çinli firmaların inisiyatifin dört eş sponsoruyla ortak üretime başladığını ve ilgili diğer ülkelerle ortak üretime ilişkin müzakereler yürüttüğünü vurguladı.

Sözcü, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkeleri ve diğer gelişmekte olan ülkelere aşının küresel düzeyde adil dağıtımını sağlama, ayrıca aşıya erişilebilirliği ve satın alınabilirliğini artırma yönündeki çabalarını Kuşak ve Yol ortaklarıyla birlikte sürdürmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.