NANJİNG, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin Kamu Güvenliği Bakanı ve Devlet Konseyi Üyesi Wang Xiaohong, Çin bilgeliği ve gücüyle küresel kamu güvenliği yönetişimine katkıda bulunmak için somut adımlar atacaklarını söyledi. Wang söz konusu ifadeleri Pazartesi günü Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Lianyungang kentinde "Önemli Değişikliklerle Kazan-Kazan İşbirliği: Küresel Ortak Kamu Güvenliği Topluluğu İnşa Etmek" temasıyla düzenlenen 2024 Küresel Kamu Güvenliği İşbirliği Forumu Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada kullandı.

Bebinca Tayfunu Shanghai'a ulaştı Bebinca Tayfunu Shanghai'a ulaştı

Çin'in geçtiğimiz yıl küresel güvenlik inisiyatiflerini aktif şekilde uyguladığını belirten Wang, kamu güvenliği için ortak geleceğe sahip küresel bir toplum inşa etmeye, güvenlik kavram ve çıkarlarının örtüşmesini sağlamaya ve küresel güvenlik işbirliğini ilerletmeye kararlı olduklarını ifade etti. Wang, ortak, kapsamlı, işbirliğine dayalı ve sürdürülebilir güvenlik kavramlarını uygulamak ve kamu güvenliği alanında etkileşim ve işbirliğini artırmak için dünya genelindeki ülkelerle çalışmaya istekli olduklarını vurguladı.

Bakan, küresel kamu güvenliği yönetişim sisteminin daha adil, daha rasyonel ve daha verimli yönde gelişmesini teşvik için diğer ülkelerle çalışacaklarını belirtti. Wang Pazartesi günü Malezya, Myanmar, Zambiya, Nikaragua ve Rusya'dan yetkililerle bir araya geldi.

Kaynak: rss