Politika

Çin, kuraklıktan etkilenen Afrika Boynuzu ülkelerine acil gıda yardımı yapacak

BEİJİNG, 1 Mart (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı, ülkesinin, Somali ve Afrika Boynuzu'ndaki diğer ülkelerin kuraklıkla başa çıkmasına yardımcı olmak için Somali, Eritre, Etiy...

Abone Ol

BEİJİNG, 1 Mart (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı, ülkesinin, Somali ve Afrika Boynuzu'ndaki diğer ülkelerin kuraklıkla başa çıkmasına yardımcı olmak için Somali, Eritre, Etiyopya ve Cibuti'ye bir dizi acil gıda yardımı sağlayacağını belirterek, bu yardımların Çin'in "Afrika Boynuzu'nda Barış ve Kalkınma Görünümü" kapsamında hayata geçirdiği bir diğer somut eylem olduğunu söyledi.

Wang, Çin'in sene başında ortaya koyduğu bu girişimle bölge ülkelerini kendi kendilerini yönetmeleri esası çerçevesinde güvenlik, kalkınma ve yönetişim başlıklarındaki zorluklara karşı ortak mücadelelerinde desteklemeyi ve bölgede kalıcı barış, istikrar, kalkınma ve refah sağlanmasını hedeflediğini belirtti.

Çin'in, ilgili ülkelerle iletişim ve koordinasyonu güçlendirmek ve girişimin uygulanmasını ortaklaşa ilerletmek hedefiyle geçen hafta Afrika Boynuzu bölgesindeki ülkelerle ilişkiler için özel bir elçi atadığını hatırlatan Wang, ülkesinin şimdi de bu ülkelere yönelik acil gıda yardımını duyurduğunu söyledi. Wang Yi, Çin tarafının, girişimi uygulamak ve Afrika Boynuzu bölgesinin gelişimini desteklemek için somut adımlar attığını da sözlerine ekledi.