Çin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve Ulusal Kültür Mirasları İdaresi Başkanı Li Qun, bu hafta başında Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, söz konusu planı ayrıntılı şekilde anlattı. Çin, 767.000 taşınmaz kültür mirası alanına ve 108 milyon adet (set) devlet malı taşınabilir kültürel kalıntılara sahip. İstatistikler, zengin kültürel miras kaynaklarına rağmen, ülkenin sektörde sadece 175.700 çalışanı olduğunu gösteriyor.

Planda, bu sorunu çözmek için arkeoloji alanında daha çok insanın yetişmesine vurgu yapılıyor. Li, alınacak tedbirler arasında, ilgili bölümlerin yüksek okul ve üniversitelerdeki kayıtlarının genişletilmesi ve mesleki eğitim kurumlarında ilgili bölümlerin açılmasının yer aldığını belirtti. Plan aynı zamanda, arkeoloji alanında uzman istihdamı ve yönetiminde yenilik yapılmasını da öneriyor.

Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi

Editör: İRFAN KARSLI