TİANJİN, 14 Eylül (Xinhua) -- 2024 Çin Kültür ve Turizm Endüstrileri Fuarı, 2.000'den fazla kültür ve turizm işletmesinin katılımıyla Cuma günü Çin'in kuzeyindeki Tianjin Belediyesi'nde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen dört günlük etkinlik, Çin'in kültür ve turizm sektörlerinin canlılığını sergilemeyi ve bu sektörlerin yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmeyi hedefliyor.

Fuarda toplam 150.000 metrekarelik bir alanı kapsayan dokuz ana sergi salonu bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Du Jiang, bu yılın başından beri Çin'in kültür endüstrisinin gelişmeye devam ettiğini ve turizm endüstrisinin güçlü bir canlılık gösterdiğini, istihdamın istikrara kavuşturulmasında, tüketim ve alışverişin teşvik edilmesinde ve insanların geçim kaynaklarına fayda sağlanmasında olumlu bir rol oynadığını söyledi.

Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, Çin'in kültür sektöründe gelir artışı bu yılın ilk yarısında istikrarlı bir şekilde devam etti. Sektördeki büyük şirketlerin toplam faaliyet geliri yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artışla yaklaşık 6,5 trilyon yuan (yaklaşık 915,11 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti.

Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı

Fuar sırasında bir dizi konferansın da düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: rss