BEİJİNG, 14 Eylül (Xinhua) -- Çin Merkez Askeri Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhang Youxia Cuma günü Beijing'de Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov ve Vietnam Savunma Bakanı Phan Van Giang ile bir araya geldi. Jaksilikov ve Giang 11. Beijing Xiangshan Forumu için Beijing'de bulunuyorlar. Zhang, Jaksilikov ile görüşmesi sırasında Çin ve Kazakistan ordularını her düzeyde etkileşimi artırmaya, çeşitli alanlarda işbirliğinin kalitesini ve etkinliğini geliştirmeye ve ortak bir geleceğe sahip bir Çin-Kazakistan topluluğu inşa etmeye olumlu katkılarda bulunmaya çağırdı.

Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

Jaksilikov ise, Kazak ordusunun ikili ilişkileri ilerletmek için ortak tatbikatlar ve uluslararası barışı koruma konularında Çin ordusuyla uygulamaya dönük işbirliğini geliştirmeye istekli olduğunu söyledi. Zhang, Giang ile bir araya geldiğinde ise Çin ve Vietnam ordularının geleneksel dostluklarını ilerletmek ve karşılıklı anlayış ve güveni derinleştirmeye devam etmek için iki ülke liderlerinin rehberliğini takip etmeleri gerektiğini söyledi. Giang da, Vietnam ordusunun Çin ordusuyla birlikte çalışmaya hazır olduğunu, bu sayede karşılıklı etkileşim ve işbirliğinin yeni bir boyut kazanacağını söyledi.

Kaynak: rss