Bilim ve teknoloji

Çin kullanıyor, canlı yayın e-ticaret modelini denetlemek için blokzincir teknolojisini

Çin'in doğusunda bulunan Zhejiang eyaletindeki piyasa düzenleme yetkilileri, gelişmekte olan canlı yayın pazarına yönelik denetimleri iyileştirmek için blokzincir (blockchain)...

Abone Ol

Çin'in doğusunda bulunan Zhejiang eyaletindeki piyasa düzenleme yetkilileri, gelişmekte olan canlı yayın pazarına yönelik denetimleri iyileştirmek için blokzincir (blockchain) destekli bir mobil uygulamayı resmi olarak piyasaya sürdü.

Söz konusu uygulama, eyalet merkezi Hangzhou'da piyasaya sunuldu. Yerel piyasa düzenleme idaresine göre uygulama, mobil sosyal medya ve canlı yayın e-ticaret platformlarının denetiminde ve bu platformlara hukuki yaptırım uygulanmasında önemli rol oynayacak.

Canlı yayın e-ticaret modeli, hızlı bir şekilde internet ekonomisinde önemli bir pazarlama yöntemi haline geldi. Bununla birlikte, satıcıların popülerliklerini ve karlarını artırmak için tüketicilerin hak ve çıkarlarını ihlal etmesi gibi sorunlar giderek daha sık yaşanıyor.

Android tabanlı mobil uygulama, kolluk kuvvetlerinin ilgili mobil uygulamalar, programlar ve canlı yayın oturumları hakkında ekran görüntüsü ve ses kaydı yoluyla her zaman ve her yerde kanıt bulmasına yardımcı olabiliyor. Sistem bu çerçevede, kanıtların değiştirilmeden izlenebilmelerini sağlamak üzere otomatik olarak blokzincir bilgilerini içeren bir kanıt dökümanı oluşturacak.