Bilim ve teknoloji

Çin, küçük gök cisimlerinin keşfinde aşama kaydediyor

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Nanjing kentinde gerçekleşmekte olan 2021 Çin Uzay Konferansı'nda konuşan kıdemli uzay uzmanı Ye, misyonun 2016HO3 adlı bir asteroidin et...

Abone Ol

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Nanjing kentinde gerçekleşmekte olan 2021 Çin Uzay Konferansı'nda konuşan kıdemli uzay uzmanı Ye, misyonun 2016HO3 adlı bir asteroidin etrafına bir keşif aracı gönderip ardından numune toplamak için üzerine iniş yapmayı içerdiğini söyledi.

Daha sonra Dünya'nın yakınına geri uçarak numuneleri bir kapsül aracılığıyla yer küreye gönderecek olan keşif aracı, ardından seyahatine devam edecek. Keşif aracı, Dünya ve Mars'ın yerçekim kuvveti sayesinde, nihayetinde ana asteroit kuşağına ve 311P yörünge kuyruklu yıldızına varacak. Ye, tüm bu sürecin yaklaşık 10 sene içinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

2016HO3 asteroidinin Dünya ile çok yakın bir ilişkisi olduğunu vurgulayan Ye, gök cisminin çapının yaklaşık 40 ila 100 metre arasında olduğunu söyledi. İkinci hedef olan 311P kuyruklu yıldızı ise ana asteroit kuşağı içindeki kuyruklu yıldızlardan biri. Ye, bu kuyruklu yıldızın çekirdeğinin çapının yaklaşık 320 ila 580 metre olduğunu aktardı.