Sağlık

Çin, Kovid-19 aşısı üretim kapasitesini artıracak

Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakan Yardımcısı Wang Jiangping, bir taraftan aşıların kalitesi ve güvenliği garanti altına alınırken bir taraftan da ülkenin üretim kapasitesini...

Abone Ol

Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakan Yardımcısı Wang Jiangping, bir taraftan aşıların kalitesi ve güvenliği garanti altına alınırken bir taraftan da ülkenin üretim kapasitesinin istikrarlı bir şekilde artırılacağını söyledi.

Wang, üretim potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve Kovid-19 aşılarının tedarikini sağlamak üzere üretim planlarının gerektiği şekilde ayarlanacağını belirtti. Bakanlık, önde gelen üreticilerin aşı üretimini haftalık bazda takip ve koordine edecek özel bir çalışma ekibi kurdu.

Çin, aşı üretimine yönelik istikrarlı bir tedarik zinciri sağlamak amacıyla temel malzemelerin üretiminde atılım yapma çabalarını da artırdı, üretime ve satışa dönük firmaların arz-taleplerini birbirine uydurma konusunda yardımcı oldu.

Şu ana kadar 18 Çinli firmanın Kovid-19 aşılarına yönelik üretim kapasitesi oluşturmaya başladığını kaydeden Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı'na göre, inaktif aşı üretim kapasitesinin daha da gelişmesi Çin'in devasa aşı talebini karşılamasına imkan verecek. China National Biotec Group yöneticilerinden Zhang Jin, üretim kapasitesini artırmak ve bu yıl içinde 1 milyar dozdan fazla inaktif Kovid-19 aşısı üretilmesini sağlamak için şirketin bir plan uygulayacağını söyledi.