Bilim ve teknoloji

Çin karbondioksit emisyonlarının eylem planı hazırlayacak

Çin'in, karbondioksit emisyonlarının 2030 öncesinde tepe noktasına ulaşması konusunda eylem planı hazırlanacağı bildirildi. Beijing'de Cuma günü sona eren yıllık Merkezi Ekono...

Abone Ol

Çin'in, karbondioksit emisyonlarının 2030 öncesinde tepe noktasına ulaşması konusunda eylem planı hazırlanacağı bildirildi. Beijing'de Cuma günü sona eren yıllık Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'nın ardından yayınlanan yazılı açıklamaya göre Çin, emisyonların planlanan tarihten önce tepe noktasına çıkması için uygun koşullara sahip alanları destekleyecek.

Çin daha önce, karbondioksit emisyonlarına 2030'da tepe yaptırmayı ve 2060 yılında da karbon-nötr olmayı amaçlıyordu. Toplantıda ülkenin, endüstri ve enerji yapısının ayarlanması ve en iyi duruma getirilmesini hızlandıracağı, kömür tüketiminin en kısa zamanda tepe noktasına ulaşması için harekete geçeceği ve aktif şekilde yeni enerji geliştireceği belirtildi.

Karbon emisyonu ve enerji kullanım ruhsatı ticaretleri için ulusal piyasaların kurulmasına hız verilecek. Toplantının sonuçlarına göre Çin, kirliliğe karşı zorlu bir savaş verecek, kirliliğin önlenmesiyle karbondioksit emisyonunun azaltılması arasında sinerji yaratacak ve kapsamlı ağaçlandırma çalışmaları yürütecek.