Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- Plan; enerji devrimini, endüstriyel optimizasyon ve yükseltmeyi ve yeşil ve düşük karbonlu teknolojik devrimini teşvik ederek temel bilimsel ve teknolojik sorunları çözmeyi ve böylelikle ülkenin karbon emisyonlarını en üst düzeye çıkarma ve karbon nötr olma hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik güçlü bilimsel ve teknolojik destek sağlamayı amaçlıyor.

Plana göre Çin Bilimler Akademisi, 2025 yılına kadar karbon emisyonlarını en üst düzeye çıkarma hedefini destekleyen ve ekonominin ve toplumun düşük karbonlu ve yeşil dönüşümünü teşvik eden bir dizi kilit önemdeki teknolojilerde atılım yapmış olacak.

2030 yılına kadar bu kilit önemdeki teknolojileri uluslararası ileri seviyelere çıkaracak. 2060 yılına kadar bir dizi özgün ve yıkıcı teknolojilerde atılımlar yapacak ve ülkenin karbon nötr olma hedefinin gerçekleştirilmesini desteklemek üzere bunları uygulayacak.

Sekiz ana inisiyatif belirleyen plan; bunları, bilim ve teknolojide stratejik araştırmalar, temel ve sınır alanlarda ortak inovasyon, kilit önemdeki ve temel teknolojilerde atılımlar, yeni teknolojilerin kapsamlı gösterimi, yetenek yetiştirmeye destek, uluslararası işbirliğine destek, inovasyon sisteminin ve kapasitesinin geliştirilmesi ve karbon emisyonlarının en üst seviyeye çıkarılması ve karbon nötr olmanın bilimsel olarak popülerleştirilmesi olarak listeledi.

Editör: İRFAN KARSLI