BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- Kitaba göre, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 1949'da kurulmasından bu yana ülke, engellilerin davasında ilerleme kaydetmenin yanı sıra, Çin'in farklı özelliklerini taşıyan ve zamanın trendlerine saygı duyan bir yol açarak, engelli sporlarını istikrarlı bir şekilde geliştirdi. Kitapta ayrıca, 2012'de Çin Komünist Partisi'nin 18. Ulusal Kongresi'nden bu yana engelli sporlarında tarihi bir ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Kitapta, Çin'in engelliler için rehabilitasyon ve spor faaliyetlerini, Herkes için Spor, Sağlıklı Çin girişimi ve Çin'i Sporda Güçlü Bir Ülke olarak İnşa Etme ulusal stratejilerinin uygulanmasında ana bileşenlerden biri olarak gördüğü de kaydedildi.

Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek' Fenerbahçe: 'Bu karar toplumsal ayrışmayı derinleştirecek'

Bu arada Çin'in engelli sporlarındaki performansı, engellilerin hem yurtiçinde hem de yurtdışında spor etkinliklerinde gitgide aktif hale gelmesiyle istikrarlı bir şekilde gelişiyor. Kitapta ayrıca, Çin'in uluslararası engelli sporlarına da olağanüstü bir katkıda bulunduğu ifade edildi.

Çin, engelliler için uluslararası spor işleriyle etraflıca meşgul oluyor ve diğer ülkelerle ve uluslararası kuruluşlarla bu konuda alışverişi ve işbirliğini güçlendirmeye devam ederek, aralarında engellilerin de bulunduğu tüm ülkelerin halkları arasında dostluk inşa etmeyi sürdürüyor.

Engelli sporlarının Çin'deki insan haklarının gelişiminin ve ilerlemesinin canlı bir yansıması olduğu belirtilen beyaz kitapta, engelli sporlarının insanlığın ortak değerlerini desteklediğini, tüm dünyadaki insanlar arasında alışverişi, anlayışı ve dostluğu ilerlettiğini ve Çin'in insan hakları konusunda adil, haklı, makul ve kapsayıcı bir küresel yönetim düzeni inşa etme ve dünya barışını ve kalkınmasını sürdürme bilgeliğine katkıda bulunduğu ifade edildi.

Editör: İRFAN KARSLI