Bilim ve teknoloji

Çin, internet bilgi hizmetleriyle ilgili algoritmalara yönelik düzenlemeleri sıkılaştıracak

Çin Siber Uzay İdaresi'nin (CAC) de aralarında bulunduğu dokuz bakanlık ve dairenin yayınladığı yeni yönetmeliğe göre, üç yıllık bir kampanyayla sağlam bir yönetim mekanizması...

Abone Ol

Çin Siber Uzay İdaresi'nin (CAC) de aralarında bulunduğu dokuz bakanlık ve dairenin yayınladığı yeni yönetmeliğe göre, üç yıllık bir kampanyayla sağlam bir yönetim mekanizması ve denetim sistemi ile standartlaştırılmış bir algoritma ekosistemi oluşturmaya çalışılacak.

Yönetmelikte, işletmelere sorumluluk duygularını güçlendirme ve algoritma güvenliği ile bilim-teknoloji konusunda etik denetleme sistemleri için sorumluluk mekanizmaları kurma çağrısı yapıldı. Yönetmeliğe göre, algoritmalarla ilgili yasal ihlaller ve görevi kötüye kullanmalar ciddi şekilde cezalandırılacak.

Yönetmelikte ayrıca algoritmaların kötüye kullanılmasının engellenmesi, kamuoyunu yönlendirme ve rakiplere saldırı ile internet kullanıcılarının hak ve çıkarlarını ihlal etmek amacıyla kullanılan faaliyetlerin de yasaklanması için çaba gösterilmesi istendi.