Çin merkezi hükümeti 2011 yılından bu yana ülke genelinde bu tür otlakların restorasyonuna kaynak temin ediyor. İç Moğolistan Özerk Bölgesi, korunaklı alanlarda hayvan üretimi ve otlatma konusundaki sınırlamalara destek olunması için yerel sürü sahiplerine 2011 yılından bu yana 45,5 milyar yuandan (7,03 milyar ABD doları) fazla sübvansiyon dağıttı.

Bu uygulama otlak veriminin zarar görmesinin ve çayırların bozulmasının önüne geçilmesine etkili bir şekilde yardımcı oldu. Dengeli bir ekosistem ve yerel otlatma uygulaması kapsamında toplam 27 milyon hektar çölleşmiş otlağa yardımda bulunuldu ve 41 milyon hektar çayırın uygun bir şekilde kullanımı sağlandı.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Otlakların ekolojik ortamındaki iyileşme sayesinde bölge, otlak bitki örtüsünün yaklaşık yüzde 45'ini kayıt altına aldı. İç Moğolistan Özerk Bölgesi, Çin'in geniş kuzey bölgelerinde yer alıyor ve ülkede önemli bir ekolojik bariyer oluşturuyor. Çin'in toplam otlak alanının yaklaşık beşte biri bu bölgede bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI