Avustralya Kraliyet Darphanesi (RAM), 2022'deki Çin Yeni Yılı'nı kutlamak için kaplan figürü içeren bir madeni para koleksiyonu bastı. 2022 Ay Serisi koleksiyonunda bir adet 50 sentlik Ondörtgen Tedavüle Konmamış Madeni Para, bir adet bir dolarlık Tedavüle Konmamış İki Madeni Paralık Set, bir adet beş dolarlık İnce Gümüş Baskı Bombeli Madeni Para, bir adet bir dolarlık İnce Gümüş Tedavüle Konmamış Külçe ve bir adet 100 dolarlık Altın Baskı Bombeli Madeni Para bulunuyor. Avustralya Kraliyet Darphanesi CEO'su Leigh Gordon, "Çin Yeni Yılı tüm dünyada kutlanıyor. Madeni ve kağıt paraların geleneksel ve şans getiren hediyeler olduğu düşünülüyor" dedi. Gordon, "Bu güzel tasarlanmış madeni paralar, 2022 Yeni Yılı'nı kutlamak için zevkli ve uğurlu bir hediye olacaktır" ifadelerini kullandı.

Avustralya Kraliyet Darphanesi (RAM) tarafından 2022'deki Çin Yeni Yılı'nı kutlamak için basılan hatıra para koleksiyonu. (Fotoğraf: Avustralya Kraliyet Darphanesi)

Çin Ay Takvimi, koleksiyonda çark formatında temsil ediliyor ve kaplan, su üzerinde koşar şekilde gösteriliyor. Madeni paranın diğer yüzünün ortasında kutsanma anlamına gelen Çince "Fu" kelimesi yer alıyor ve Çin kültüründe kutlu bir örüntü olarak görülen bulutların bu karakteri çevrelediği görülüyor. Kaplan, Çin'in 12 yıllık ay burcu döngüsünde yer alan üçüncü hayvan. Kaplan Yılı'nda doğan kişilerin tutkulu, kararlı ve cesur olduklarına inanılıyor. Kaplan yılında doğan ünlüler arasında; Kraliçe 2. Elizabeth, şarkıcı Lady Gaga, kısa mesafe koşucusu Usain Bolt, Hollywood aktörleri Tom Cruise ve Leonardo DiCaprio yer alıyor. Avustralya için tedavüle konan madeni para basmak üzere 56 yıl önce kurulan RAM, ay temalı madeni para basmaya 2006 yılında başladı.

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

Editör: İRFAN KARSLI