Çin'in BM Daimi Temsilcisi: İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı varlığını derhal sonlandırmalı Çin'in BM Daimi Temsilcisi: İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı varlığını derhal sonlandırmalı

BEİJİNG, 15 Eylül (Xinhua) -- Çin, Kanada, Japonya ve Hindistan'dan ithal edilen halojenli bütil kauçuğa yönelik anti-damping soruşturması başlattı. Çin Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada Cumartesi günü duyurulan kararın, Temmuz ayında yerli sanayi adına soruşturma açılması için başvuruda bulunan Zhejiang Cenway Yeni Materyaller Limited Şirketi tarafından sağlanan materyalleri inceledikten sonra Çin'in anti-damping yönetmeliğine uygun olarak alındığı belirtildi.

Anti-damping soruşturması çerçevesinde, söz konusu ülkelerden 1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan halojenli bütil kauçuk ithalatı incelenecek. Soruşturma kapsamında ayrıca, 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023'e kadar Çin'in halojenli bütil kauçuk endüstrisine verilen herhangi bir zarar olup olmadığı da araştırılacak. Bakanlık, ilgili tarafları soruşturmaya katılmaları için 14 Eylül Cumartesi gününden itibaren 20 gün içinde Ticari Çözüm ve Soruşturma Bürosuna kayıt yaptırmaya çağırdı.

Soruşturmanın 14 Eylül 2025 tarihinden önce sonuçlanması bekleniyor. Ancak özel koşullar altında süre altı ay uzatılabilecek. Halojenli bütil kauçuk genelde iç lastiksiz lastiklerin hava geçirmez katmanları, ısıya dayanıklı iç borular, tıbbi şişe tıpaları, darbeye dayanıklı pedler, yapışkanlar ve sızdırmazlık malzemeleri gibi ürünlerde kullanılıyor.

Kaynak: rss