BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin, Kanada'nın Çin'den ithal edilen elektrikli araçların yanı sıra çelik ve alüminyum ürünlerine ek vergi uygulama planına ilişkin olarak Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde Kanada'ya istişare talebinde bulundu. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada, Kanada'nın DTÖ taahhütlerini ihlal ederek Çin yapımı elektrikli araçlara yüzde 100, çelik ve alüminyum ürünlerine ise yüzde 25 ek vergi uygulama planının tipik bir tek taraflılık ve ticari korumacılık örneği olduğunu ifade etti.

Çin Sahil Güvenliği filosu, Rusya'daki ortak tatbikata katılmak üzere yola çıktı Çin Sahil Güvenliği filosu, Rusya'daki ortak tatbikata katılmak üzere yola çıktı

Kanada'nın bu hamlesinin kurallara dayalı çok taraflı ticaret sistemini ciddi şekilde baltaladığı ve elektrikli araç, çelik ve alüminyum gibi sektörlerde küresel sanayi ve tedarik zincirlerini sekteye uğrattığı kaydedilerek Çin'in tüm bu uygulamalara şiddetle karşı çıktığı belirtildi. Açıklamada çok taraflı ticaret sisteminin sadık bir destekçisi ve önemli bir katılımcısı olarak Çin'in, Kanada'ya DTÖ kurallarına uyma ve hatalı eylemlerini derhal düzeltme çağrısı yaptığı kaydedildi.

Kaynak: rss