BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi ve resmi ziyaret için Beijing'de bulunan Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile bir araya geldi.

Xi, Cuma günü gerçekleşen görüşmeden önce Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso için Büyük Halk Salonu'nda bir karşılama töreni düzenlendi.

Xi zirve sonuçlarının Çin ile diplomatik ilişkileri olan tüm Afrika ülkelerine fayda sağlayacağını ve Çin-Afrika işbirliğini yeni zirvelere taşıyacağını belirterek sonuçların Çin-Afrika ilişkilerinin gelişimine yol gösterilmesi ve iki tarafın modernleşmesinin gerçekleştirilmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Xi, Kongo Cumhuriyeti'ni ekonomisini çeşitlendirmesi konusunda desteklediklerini ve Çinli şirketleri ülkedeki kilit altyapı ve bölgesel bağlantı projelerine katılmaya teşvik ettiklerini belirtti.

Görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı, Kuşak ve Yol işbirliği, dijital ekonomi, insan kaynakları ve haber yayıncılığı gibi alanlarda ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanmasına nezaret etti.

Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi Çin'de yeni yabancı firma sayısı Ocak-Ağustos'ta artış gösterdi

Taraflar ortak bir açıklama yayımladı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso için Büyük Halk Salonu'nun Kuzey Salonu'nda düzenlenen karşılama töreninde Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ve eşi Antoinette Sassou Nguesso ile birlikte fotoğraf çektirdi, 6 Eylül 2024. (Fotoğraf: Li Xueren/Xinhua)
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso için Büyük Halk Salonu'nun Kuzey Salonu'nda karşılama töreni düzenledi, 6 Eylül 2024. (Fotoğraf: Li Tao/Xinhua)
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso için Büyük Halk Salonu'nun Kuzey Salonu'nda karşılama töreni düzenledi, 6 Eylül 2024. (Fotoğraf: Yao Dawei/Xinhua)
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso için Büyük Halk Salonu'nun Kuzey Salonu'nda karşılama töreni düzenledi, 6 Eylül 2024. (Fotoğraf: Ding Lin/Xinhua)
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile Çin'in başkenti Beijing'deki Büyük Halk Salonu'nda bir araya geldi, 6 Eylül 2024. (Fotoğraf: Zhai Jianlan/Xinhua)
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso, Çin'in başkenti Beijing'de gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından işbirliği anlaşmalarının imzalandığı törene katıldı, 6 Eylül 2024. (Fotoğraf: Yao Dawei/Xinhua) 
Kaynak: rss