Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

İdare, sağlık beyanı kartı doğrulaması, vücut ısısı izleme, tıbbi muayeneler ile denizde, karada ve havaalanlarında Kovid-19 gen dizilimi testi gibi sıkı önlemler aldı. Buna ek olarak, pandeminin ülkeye giriş yapılan noktalar yoluyla yayılmasının engellenmesi amacıyla kilit önemdeki nüfus gruplarına yönelik epidemiyolojik araştırmalarını güçlendiren Çin, havalimanlarındaki önleme ve kontrol önlemlerini hızla iyileştirdi.

Çin Gümrük Genel İdaresi, Çin'in ayrıca mürettebata sağlık karantinası ve numune testi uygulanmasını zorunlu tutarak uluslararası yolcu ve kargo uçaklarının mürettebatının yönetimini geliştirdi. 20 Temmuz'da Nanjing Lukou Uluslararası Havalimanı'nda çalışan dokuz havalimanı temizlik işçisinin rutin Kovid-19 testinin sonucu pozitif çıktı. Çarşamba günü itibarıyla Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin merkezi Nanjing, 227 yerel kaynaklı vaka bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI