Kültür - Sanat ve Tarih

Çin genelindeki sağlık çalışanları bu kez kiraz çiçeği sezonu için Wuhan'a geldi

Bir dönem Kovid-19'dan en çok etkilenen yer olan Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan bu yıl, 2020'de salgına karşı mücadeleye destek veren ülke genelinde...

Abone Ol

Bir dönem Kovid-19'dan en çok etkilenen yer olan Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan bu yıl, 2020'de salgına karşı mücadeleye destek veren ülke genelindeki sağlık çalışanlarını ve akrabalarını kiraz çiçeği sezonunun keyfini çıkarmaya davet ediyor.

Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletine bağlı Wuhan'daki Wuhan Üniversitesi'nde, Wuhan Leishenshan Hastanesi'nin sağlık çalışanları fotoğraf için poz veriyor, 13 Mart 2021. (Fotoğraf: Xiong Qi/Xinhua)

Kiraz çiçeği sevenlerin şehirdeki gözde mekanlarından biri olan Wuhan Üniversitesi, sağlık çalışanları ve akrabalarına Cumartesi gününden Pazar gününe dek ücretsiz özel turlar sağladı. Wuhan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Wu Ping, rehberli turlar, gösteriler ve performansların da içinde yer aldığı özel aktivitelerin önümüzdeki üç yıl boyunca düzenleneceğini söyledi.

Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletine bağlı Wuhan'daki Wuhan Üniversitesi'nde, Guangdong eyaletinden bir sağlık çalışanı çocuğuyla birlikte fotoğraf için poz veriyor, 13 Mart 2021. (Fotoğraf: Cheng Min/Xinhua)

Verilere göre, hafta sonu kampüsü ziyaret etmek için 3.800'den fazlası şehir dışından gelen 21.000'in üstünde sağlık çalışanı çevrimiçi kayıt yaptırdı. Üniversitedeki toplam 1.500 öğrenci ve öğretmen, gelenlere rehberli tur ve fotoğraf çekimi gibi hizmetler sunmak için gönüllü oldu. Resmi rakamlara göre, Wuhan'daki salgın, Çin genelinden gelen 42.000'den fazla sağlık çalışanının yardımıyla kademeli bir şekilde kontrol altına alındı. Wuhan'da 18 Mayıs 2020'den bu yana yeni yerel vaka bildirilmedi.

Havadan çekilmiş olan fotoğraf, Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletine bağlı Wuhan'daki Wuhan Üniversitesi'ni ziyaret eden sağlık çalışanlarını gösteriyor, 13 Mart 2021. (Fotoğraf: Cheng Min/Xinhua)
Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletine bağlı Wuhan'daki Wuhan Üniversitesi'nde sağlık çalışanları kiraz çiçeklerini inceliyor, 13 Mart 2021. (Fotoğraf: Xiao Yijiu/Xinhua)
Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletine bağlı Wuhan'daki Wuhan Üniversitesi'nde, Shanghai'dan gelen sağlık çalışanları fotoğraf için poz veriyor, 13 Mart 2021. (Fotoğraf: Xiao Yijiu/Xinhua)