Çin'in lastik fabrikası Linglong, Sırbistan'da seri üretime başladı Çin'in lastik fabrikası Linglong, Sırbistan'da seri üretime başladı

BEİJİNG, 30 Ağustos (Xinhua) -- Çin, yeni teknolojilerin uygulanmasını hızlandırmak amacıyla özel politika araçlarından yararlanarak gelişmekte olan sektörlere giriş engellerini kaldırmaya hazırlanıyor. Çin'in en üst düzey ekonomik planlamacısı olan Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Li Chunlin Cuma günkü basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu çabaya öncülük etmek üzere kilit alanlarda pilot programlar uygulanacağını ve pazara erişimi kolaylaştırmayı amaçlayan özel tedbirlerin aşamalı olarak hayata geçirileceğini söyledi. Pazara erişim sisteminin iyileştirilmesine ilişkin 21 Ağustos'ta yayımlanan görüş belgesine atıfta bulunarak öne çıkan hususları detaylandıran Li, belgenin uzay, havacılık, yeni enerji ve yapay zeka gibi gelişmekte olan 10 sektöre odaklanan türünün ilk örneği olduğunu söyledi. Yetkili, belgenin derin endüstri dönüşümünün önündeki temel engelleri kaldırmayı ve erişim verimliliğini artırmak amacıyla üretim faktörlerinin yenilikçi tahsisini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Li, belgenin negatif liste yönetimini daha da geliştirdiğini, net erişim kuralları belirlediğini, yerli ve yabancı yatırım politikaları arasındaki koordinasyonu artırdığını ve yeni endüstriler de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda erişimi optimize ettiğini söyledi. Söz konusu belge, işletmelerin pazara eşit girişini daha iyi güvence altına almak amacıyla tutarlılığı, standardizasyonu ve uygulanabilirliği sağlayarak ülke genelinde birleşik bir negatif listeye olan desteği güçlendiriyor. Li, ulusal güvenlik ve sosyal istikrarın tehlikeye atılmadığı ve piyasa rekabetinin arz kalitesini artırabileceği alanlarda hizmet sektöründeki giriş kısıtlamalarının kademeli olarak hafifletileceğini belirtti. Li, ileriye dönük olarak, komisyonun görüş belgesini uygulamak, pazara erişim ortamını optimize etmek ve pazar beklentilerini artırmak amacıyla diğer departmanlarla işbirliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: rss