Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak

DALİAN, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin Futbol Federasyonu kumar ve şikeye karışan 43 kişiyi futbolla ilgili faaliyetlerde bulunmaktan ömür boyu men etti. Ömür boyu men alanlar arasında uluslararası maçlara çıkmış Çinli sporcular Jin Jingdao, Guo Tianyu ve Gu Chao'nun yanı sıra Güney Koreli oyuncu Son Jun-ho yer alıyor.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan kıdemli yetkili Zhang Xiaopeng, Salı günü Dalian'da düzenlenen basın toplantısında bir dizi kumar, şike ve rüşvet olayını ortaya seren iki yıllık soruşturmanın ayrıntılarını açıkladı. Soruşturmada söz konusu suçların 120 maçla ilgili olarak işlendiği, 128 şüphelinin ve 41 futbol kulübünün bu suçlara karıştığı ortaya çıktı. Zhang, "Kamu Güvenliği Bakanlığı, bu olaylara karışan ve 61 kişiden oluşan ilk grubu Çin Spor Genel İdaresi ve Çin Futbol Federasyonu'na bildirmiştir" dedi.

Zhang 44 kişinin rüşvet, kumar ve yasadışı kumarhane işletmeyle suçlandığını, rüşvet ve şikeye karıştığı belirlenen 17 kişininse yönetmeliklere uygun şekilde cezalandırılacağını sözlerine ekledi. Çin Futbol Federasyonu Başkanı Song Kai, yargı kurumlarının bulgularına göre ve federasyon yönetmeliği uyarınca yargılanan 44 kişiden 43'ünün futbolla ilgili faaliyetlerden ömür boyu men edildiğini, 17 kişininse beş yıllık men aldığını bildirdi. Bir kişi ise 2013 yılında halihazırda ömür boyu men aldığı için bu ömür boyu men listesine dahil edilmedi.

Bu kişi yeni soruşturmada yasadışı kumarhane işletmekten suçlu bulundu. Ömür boyu men listesinde 38 profesyonel oyuncu ve 5 kulüp yöneticisi bulunurken beş yıllık men listesinde 15 oyuncu ve 2 kulüp yetkilisi bulunuyor. Song, "Çin Futbol Federasyonu ilgili bilgileri uluslararası kuruluşlara ileterek ek eylemlere gerek olup olmadığını belirleyecek" diye ekledi.

Kaynak: rss