Bilim ve teknoloji

Çin finans teknolojisindeki sorunlara çözüm üretmek için düzenleme sistemini geliştiriyor

Uluslararası Ödemeler Bankası'nın teknoloji devlerinin düzenlenmesine ilişkin yakın zamanda gerçekleştirdiği bir konferanstaki videodan yayınlanan konuşmasında Yi, finansal ri...

Abone Ol

Uluslararası Ödemeler Bankası'nın teknoloji devlerinin düzenlenmesine ilişkin yakın zamanda gerçekleştirdiği bir konferanstaki videodan yayınlanan konuşmasında Yi, finansal risklerin sektörler arası ve endüstriler arası aktarımını önlemek için uygun güvenlik duvarlarının kurulması gerektiğini belirtti.

Yi ayrıca, kapalı veri, ağ ve finansal faaliyetler döngüsünde tekelleşmeyi önlemek için finansal bilgiler ve ticari bilgiler arasındaki uygunsuz bağlantıların kesilmesini de teşvik etti. Son yıllarda Çin, finansal teknolojilerde sürekli inovasyon kaydederken, maliyetleri azalttı ve ülkedeki finansal hizmetlerin verimliliğini de artırdı.

Örneğin büyük teknoloji şirketleri tarafından desteklenen Çin'in mobil ödeme hizmetlerinin penetrasyon oranı yüzde 86'ya ulaştı. Ayrıca Yi'ye göre, kredi hizmetlerinin dijitalleştirilmesi küçük ve mikro şirketlerin finansman ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, Yi, finansal teknolojinin gelişimiyle beraber lisanssız finansal iş yapmak, piyasa hakimiyetini kötüye kullanarak haksız rekabet yaratmak ve aşırı tüketici verileri toplamak gibi yeni sorunların da ortaya çıktığını belirtti.

Sonraki aşamada Çin, masrafların denetimini güçlendirmeye devam edecek. Yi, gizlilik ve veri güvenliğinin sağlanmasının temelinde daha uygun veri işlemlerinin ve daha makul veri kullanımının araştırılmasının yanı sıra finansal holding şirketlerinin düzenlemelerinin geliştirilmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.