Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor

BEİJİNG, 25 Ağustos (Xinhua) -- Çin Su Kaynakları Bakanlığı Cuma günü eyalet düzeyindeki 13 bölgede sellere karşı 4. seviye acil durum müdahalesini devreye soktu. Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu bölgeler Jiangsu, Anhui, Shandong, Henan, Hubei, Hunan, Chongqing, Sichuan, Guizhou, Yunnan, Tibet, Shaanxi ve Gansu olarak listelendi.
Açıklamada, Cuma ve Pazar günleri arasında beklenen şiddetli yağışların, Yangtze Nehri ve Huaihe Nehri'nin bazı bölümleri de dahil olmak üzere nehirlerdeki su seviyelerinin hızla yükselmesine yol açacağı kaydedildi. Bakanlık ayrıca, etkilenen bölgelerdeki bazı küçük ve orta büyüklükteki nehirlerde su seviyelerinin uyarı çıtasını aşmasıyla sellerin meydana gelebileceğini belirtti. Bakanlık, ilgili su koruma departmanlarına; rezervuarların korunmasına ve dağlık alanlardaki taşkınlar ile küçük ve orta büyüklükteki nehirlerdeki sellerin önlenmesine odaklanarak, yağmur durumunu yakından takip etme ve erken uyarı sistemini güçlendirme çağrısında bulundu.

Editör: Şeymanur Erbay