LANZHOU, 25 Ağustos (Xinhua) -- 4. Çin (Gansu) Geleneksel Çin Tıbbı Endüstrisi Fuarı, Perşembe günü ülkenin kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Dingxi kentinde başladı. Fuarın organizatörü, fuarın geleneksel Çin tıbbının miras ve inovasyon yoluyla yüksek kaliteli gelişiminin yanı sıra dışa açılımını ve paylaşımını teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Çin'de önde gelen bir geleneksel Çin tıbbı üretim üssü olan Gansu, ilgili bitkileri yetiştirme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Gansu, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin önerildiği 2013 yılından bu yana aralarında Belarus, Kırgızistan ve Macaristan'ın da bulunduğu 12 ülkeyle işbirliği anlaşması imzaladı ve yurtdışında geleneksel Çin tıbbına yönelik 16 eğitim, araştırma ve tedavi tesisi kurdu.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin'deki temsilcisi Martin Taylor, geleneksel Çin tıbbının köklü bir geçmişe ve zengin kaynaklara sahip olduğunu söyledi. Taylor, insanların gelecekte karşılaşacakları yeni sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için geleneksel Çin tıbbından çok fazla beslenebileceklerini ifade etti. Madagaskar'ın Çin Büyükelçisi Jean Louis Robinson, Madagaskar'da Gansu'dan gelen 600'den fazla doktorun görev yaptığını söyledi. Madagaskar'a giden toplam 32 kişilik 23. Çin sağlık ekibi, Mart ayında ada ülkesine ulaştı ve yerel hastanelerin tıbbi teknoloji ve yönetim seviyesinin geliştirilmesine yardımcı oldu. 2018 yılından bu yana Ulusal Sağlık Komisyonu, Ulusal Geleneksel Çin Tıbbı İdaresi ve Gansu eyalet yönetimi tarafından ortaklaşa düzenlenen fuar, Gansu'daki geleneksel Çin tıbbı endüstrisinin gelişimini aktif olarak destekliyor. 

Editör: Şeymanur Erbay