Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı

BEİJİNG, 14 Eylül (Xinhua) -- Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu inşaat devi Evergrande Emlak Grubu'nun yıllık raporlarını ve tahvil ihraç işlemlerini denetlemede yükümlülüklerini yerine getirmediği için uluslararası mali denetim firması PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) Çin'deki birimine idari para cezası verildiğini duyurdu.

Komisyon Cuma günü yaptığı açıklamada PwC'nin Evergrande'a yönelik denetimlerden elde ettiği 27,74 milyon yuan (yaklaşık 3,91 milyon ABD doları) gelire el konulduğunu ve şirkete 297 milyon yuan tutarında para cezası kesildiğini bildirdi. Böylelikle PwC'nin ödeyeceği ceza toplamda 325 milyon yuan oldu. Komisyona göre ceza PwC'nin, Evergrande Emlak Grubu'nun 2019 ve 2020 yıllık raporlarına ve tahvil ihraç işlemelerine yönelik denetim sorumluluklarını yerine getirmemesi üzerine kesildi.

Komisyon, PwC'nin denetim sürecinde birden fazla denetim usul ve gerekliliğini ihlal ettiğini, doğru profesyonel yargıda bulunmadığını ve yaygın ve önemli boyuttaki mali dolandırıcılığı tespit edemediğini vurguladı. Çin Maliye Bakanlığı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada PwC'ye toplam 116 milyon yuan para cezası keseceğini, şirketin yasadışı kazançlarına el koyacağını, ticari faaliyetlerini 6 ay askıya alacağını, Guangzhou'daki şubesini kapatacağını ve idari uyarı vereceğini belirtti.

Kaynak: rss