Dünya Okyanuslar Günü, bugün dünya genelinde kutlanıyor. Bu yılın teması olan "Okyanus: Yaşam ve Geçim Kaynakları" ile okyanusların küresel toplumun yaşamı ve faaliyetlerindeki önemine dikkat çekiliyor. Dünya Okyanuslar Günü'nde Çin, deniz biyoçeşitliliğinin korunması, insan ve doğanın uyum içinde birlikte var olabilmesi konularında kamuoyunun bilinçlendirilmesine odaklanıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz
Çin'in güneyindeki Hainan eyaletindeki Lingshui ilçesinde gönüllüler, bir deniz kaplumbağasını denize geri bırakıyor, 9 Ağustos 2020. (Fotoğraf: Zhang Liyun/Xinhua)

Çin, Aralık 2018'de başlattığı üç yıllık bir kampanya kapsamında, yarı kapalı bir iç deniz olan Bohai boyunca 8.891 hektarlık sulak alanı restore etti. Bohai kıyıları, birçok göçmen kuş türü için küresel öneme sahip.Yine aynı dönemde Çin, Bohai Denizi'nin 132 kilometrelik kıyı şeridinin iyileştirilmesi çalışmasını da tamamladı. Çevreden sorumlu yetkililere göre, geçen yıl itibarıyla denizin kıyıya yakın sularının yaklaşık yüzde 82,3'ünün kalitesi iyi durumda.

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Rongcheng şehrinde bulunan Longxudao Limanı'na demirlemiş balıkçı teknelerinin, yaz mevsimindeki av yasağı sırasında havadan çekilmiş fotoğrafı, 1 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Li Xinjun/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI