HANGZHOU, 8 Haziran (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Jinhua kentiyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'yi bağlayan güzergahta yeni bir Çin- Avrupa yük treni Pazartesi günü seferlere başladı.

Yük treni, Zhejiang eyaletinin Ningbo kentinde Salı günü başlayıp Cuma günü sona erecek 2. Çin-CEEC Fuarı ve Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nın hemen öncesinde hizmete alındı. Aralarında otomotiv parçaları, elektronik cihazlar ve ev gereçleri olmak üzere yaklaşık 21 milyon yuan (yaklaşık 3,3 milyon ABD doları) değerinde mal taşıyan trenin 18 gün içinde Macaristan'ın başkentine ulaşması bekleniyor.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çin Ticaret Bakanlığına göre, Çin ile Macaristan arasındaki ikili ticaret 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 14,4 artarken Çin, Macaristan'ın üçüncü büyük ticaret ortağı konumunda bulunuyor. Hangzhou Gümrük İdaresi, yeni Çin-Avrupa yük treni hizmetinin Yangtze Nehri Deltası ve hatta Çin'in doğu sahilindeki kentlerin Avrupa'ya mal ihracı için yeni, verimli ve uygun bir güzergah sunduğunu kaydetti.

Ocak-Mayıs döneminde toplam 23.700 TEU hacminde mal taşıyan 286 Çin-Avrupa yük treni Jinhua'dan ayrıldı veya bu kente vardı. Söz konusu rakamlar bir önceki yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 565 ve yüzde 566 artış gösterdi. Hangzhou Gümrük İdaresi'ne göre Zhejiang eyaleti ile Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri (CEEC) arasındaki ticaret bu yılın ilk dört ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33,2 artışla 35,47 milyar yuana ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI