Çin araştırma gemisi: Güney Çin Denizi'nde Filipinler'e ait gemiler tarafından taciz edildik Çin araştırma gemisi: Güney Çin Denizi'nde Filipinler'e ait gemiler tarafından taciz edildik

NEW YORK, 25 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ile bir araya geldi. Wang, Salı günü gerçekleşen görüşmede Çin hükümetinin insan haklarına saygı ve insan haklarını koruma konusundaki aralıksız çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi olan Wang, küresel insan hakları yönetişiminin karmaşık zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin çok taraflılığa bağlı kalmasının, görevlerini adil ve nesnel şekilde yerine getirmesinin ve farklı ülkelerle yapıcı diyalog ve işbirliği içinde olmasının beklendiğini dile getirdi.

Wang, bazı ülkelerin insan haklarını siyasallaştırmasına ve insan hakları konularını cepheleşme aracı olarak kullanmasına karşı olduklarını vurguladı. Wang, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile karşılıklı saygı temelinde etkileşim ve işbirliğini güçlendirmeye ve uluslararası insan hakları davasının sağlıklı gelişimini ortaklaşa desteklemeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Türk ise karşılıklı anlayışı geliştirmek üzere Çin ile diyalog ve işbirliğini güçlendirmeye istekli olduklarını söyledi.

Kaynak: rss