RİYAD, 5 Eylül (Xinhua) -- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mısır'dan Gazze Şeridi'ne, Philadelphi Koridoru üzerinden silah kaçakçılığı yapıldığına yönelik iddiasını kınadı. Bakanlık Salı günü yaptığı açıklamada İsrail'i uluslararası hukuk ve normlara yönelik süregelen ihlallerini meşrulaştırmak için bu iddiayı kullanmakla suçladı. Suudi Arabistan'ın bu iddialar karşısında Mısır ile dayanışma içinde olduğunu vurgulayan bakanlık, bu tür provokatif açıklamaların Mısır, Katar ve ABD'nin Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmasına yönelik arabuluculuk çabalarını baltalayabileceği uyarısında bulundu.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Bakanlık, bu tür açıklamaların bölgesel gerilimi daha da arttırabileceğine dikkat çekti. Filistin halkının acılarını hafifletmenin öneminin yinelendiği açıklamada, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının ve 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devletin kurulmasının desteklenmesi için uluslararası çabaların birleştirilmesi çağrısında bulundu. Netanyahu Pazartesi günü Mısır-Gazze sınırı boyunca uzanan Philadelphi Koridoru üzerinden Hamas'a silah kaçırıldığını iddia etmişti. Mısır ise Salı günü İsrail'in bu iddiasını reddederek İsrail'i bu iddiayı "saldırgan ve provokatif" politikalarını meşrulaştırmak için kullanmakla suçlamıştı.

Kaynak: rss