BEİJİNG, 25 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in ikili ilişkileri bir üst seviyeye çıkarmak ve çalkantılı dünyaya daha fazla istikrar ve kesinlik kazandırmak üzere Polonya ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Xi, resmi ziyaret için Çin'de bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Pazartesi günü Beijing'de gerçekleştirdiği görüşmede söz konusu açıklamayı yaptı.

Polonya'nın Çin Halk Cumhuriyeti'ni ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu kaydeden Xi, 75 yıl önce diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana ikili ilişkilerin istikrarlı ilerleme kaydettiğini belirtti. Xi, Çin ile Polonya'nın 8 yıl önce ilişkilerini kapsamlı stratejik ortaklığa yükseltmeye karar vermesinden bu yana, iki ülke arasında çeşitli alanlardaki etkileşim ve işbirliğinin çok yönlü şekilde genişleyip derinleşerek iki halka fayda sağladığını vurguladı.

Beijing'e Güz Ortası Festivali tatilinde 8 milyondan fazla turist geldi Beijing'e Güz Ortası Festivali tatilinde 8 milyondan fazla turist geldi

Günümüzde küresel çapta büyük değişimlerin benzeri görülmemiş şekilde ortaya çıktığını kaydeden Xi, Barış İçinde Bir Arada Yaşamanın Beş İlkesine riayet etmek, diplomatik ilişkilerin kurulmasındaki asli amacı gözetmek, geleneksel dostluğu sürdürmek, ikili ilişkileri bir üst seviyeye çıkarmak ve çalkantılı dünyaya daha fazla istikrar ve kesinlik kazandırmak üzere Polonya ile çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay