Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

BEİJİNG, 25 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ay'ın karanlık yüzünden toplanan ilk örnekleri Dünya'ya ulaştıran Chang'e-6 görevinin tam bir başarıyla gerçekleştirilmesinden dolayı tebriklerini sundu. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, iki kurumu temsilen Salı günü gönderdiği kutlama mesajında, Chang'e-6 görev karargahına ve göreve katılan herkese içten tebrik ve selamlarını iletti. Ay örneklerini taşıyan Chang'e-6 keşif aracının dönüş kapsülü, Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı Siziwang Sancağı'nda belirlenen alana Salı günü Beijing saatiyle 14.07'de kusursuz bir iniş yaptı.

Xi, Chang'e-6'nın insanlık tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Ay'ın uzak tarafından örnekler toplayıp Dünya'ya dönmesinin, Çin'in uzay ile bilim ve teknoloji alanlarında bir güç olma çabalarında yeni bir dönüm noktası teşkil ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı, 20 yıldır Ay keşfi projesine dahil olan herkesin bilim ve teknoloji alanında zirvelere ulaşarak tüm dünyanın dikkatini çeken olağanüstü başarılar elde ettiğini dile getirdi.
Xi, "Üstün katkılarınız ülke ve halk tarafından her zaman hatırlanacak" ifadesini kullandı.

Editör: Şeymanur Erbay