BEİJİNG, 9 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kuzey Kore'nin kuruluşunun 76. yıldönümü vesilesiyle Kuzey Kore lideri ve Kore İşçi Partisi Genel Sekreteri Kim Jong-un'a bir kutlama mesajı gönderdi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri olan Xi, Pazartesi günü gönderdiği mesajında Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) halkının son 76 yılda Kore İşçi Partisi'nin liderliğinde birlik olarak birçok ulusal davanın güçlü şekilde gelişimini desteklediğini söyledi.

Beijing'e Güz Ortası Festivali tatilinde 8 milyondan fazla turist geldi Beijing'e Güz Ortası Festivali tatilinde 8 milyondan fazla turist geldi

Xi, son yıllarda Kim'in, Kore İşçi Partisi'nin 8. Kongresi ve tüm genel oturumlarının kılavuz ilkelerinin eksiksiz uygulanmasında partiye ve Kuzey Kuzey Kore halkına liderlik yaparak ulusal inşa ve kalkınmada birçok başarı elde ettiğini kaydetti. Xi, Kuzey Kore'deki halkın Kim'in başkanlığını yaptığı Kore İşçi Partisi'nin liderliğinde Kuzey Kore tarzı sosyalizm davasının ileriye taşınmasında yeni ve daha büyük zaferler elde edeceğinden emin olduğunu ifade etti. Dağlar ve nehirlerle birbirine bağlı olan Çin ile Kuzey Kore arasındaki dostluğun zaman içinde daha güçlü hale geldiğini vurgulayan Xi, içinde bulunduğumuz yılın ikili diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıldönümü ve "Çin-Kuzey Kore Dostluk Yılı" olduğunu sözlerine ekledi.

Çin'in yeni dönemde yeni şartlar altında ikili ilişkilere stratejik ve uzun vadeli perspektiften baktığını belirten Xi, Kuzey Kore'yle stratejik iletişimi derinleştirmeye, koordinasyon ve işbirliğini güçlendirmeye ve iki ülke arasındaki geleneksel dostane ve işbirliğine dayalı ilişkileri ortaklaşa sürdürmeye, pekiştirmeye ve geliştirmeye istekli olduklarını söyledi. Xi iki tarafa sosyalizm davasını birlikte ileriye taşıyıp iki halka daha fazla fayda sağlama ve bölge ve dünyanın barış, istikrar, kalkınma ve refahına daha fazla katkı yapma çağrısı da yaptı.

Kaynak: rss