2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

BEİJİNG, 9 Eylül (Xinhua) -- Süper Tayfun Yagi, 1949 yılından bu yana Çin'de karaya çıkan en güçlü sonbahar tayfunu olarak kayda geçti.

Çin Meteoroloji İdaresi'nin Pazar günü yaptığı açıklamada, bu yılın 11. tayfunu olan Yagi'nin 64 saat boyunca süper tayfun özelliklerini sürdürdüğü ve son birkaç gün içinde Çin'in birçok bölgesinde önemli hasara yol açtığı belirtildi.

Güney Çin Denizi'ndeki aktif musonlar, tropikal siklonlardan aktarılan yoğun nem ve elverişli atmosferik koşullar gibi nadir görülen faktörlerin Yagi'nin benzeri görülmemiş gücünü artırdığı ifade edildi.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, artık zayıflamış olmasına rağmen tayfundan geriye kalan sirkülasyonun Guangxi ve Yunnan'ın bazı bölgelerinde hala şiddetli yağmuru tetikleyebileceği uyarısında bulunarak, sel, toprak kayması ve kentlerde oluşabilecek su baskınları gibi potansiyel risklere dikkat çekti.

Pazar günü hafifleyerek tropikal depresyona dönüşen Yagi, Cuma günü iki kez karaya çıkarak önce Hainan eyaletini daha sonra da Guangdong eyaletini vurmuştu.

Yerel yetkililer, tayfunun etkisinin azalması üzerine Hainan eyaletinin turizm kentlerinden Sanya'daki tüm turizm, kültür ve spor mekanlarının yeniden halka açıldığını belirtti. 

Kaynak: rss