Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng düzenlediği basın toplantısında, "Yatırımları teşvik etmek için mevcut açılım tedbirleri iyi bir şekilde uygulanacak. Çok uluslu şirketlerin bölgesel merkezleri de Hainan STL'ye yönlendirilecek" dedi. Çin'in geçen yılın Haziran ayında, adayı yüzyılın ortasına kadar dünya çapında etkili ve üst düzey bir serbest ticaret limanı haline getirmek için bir temel plan açıklamasından bu yana kayda değer ilerleme kaydedildi.

Gao'ya göre Çin, Hainan STL'de mal ve hizmet ticaretinin serbestleşmesi ve kolaylaşması için 28 politika ve önlemi uygulamaya koydu. Ayrıca finans, kültür ve sağlığın da aralarında olduğu sektörlere pazar erişimlerini genişletmek için 22 özel tedbir açıkladı.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Hainan'da bu ayın başında ilk kez Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı düzenlendi. Çin'in, ulusal düzeyde kaliteli tüketim mallarına odaklanan ilk fuarına yurtiçi ve yurtdışından 1.505 işletme 2.628 markayla katılmıştı. Gao, gelecek dönemde Hainan STL'nin belirlenen bölgelerinde malların ithalatı ve ihracatı için uygulanacak düzenlemelerin en uygun hale getirileceğini ve Hainan'da sınır ötesi hizmet ticareti için bir negatif liste oluşturulacağını kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI