Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi de olan Han, bu açıklamasını Çarşamba günü, karbon tepe noktası ve karbon nötrlüğü konularına öncülük eden bir grubun Beijing'de düzenlenen ilk genel toplantısına başkanlık ettiği sırada yaptı.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Ülkenin 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını zirveye çıkarma ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlama hedefinin ÇKP Merkez Komitesi tarafından alınan önemli bir stratejik karar olduğunu belirten Han, ekolojik bir medeniyetin inşasını teşvik etmek için somut adımlar atılması çağrısı yaptı. Han ayrıca, yerel yönetimlere, kilit bölgeler, sektörler ve girişimlere bilimsel olarak hedef belirleme ve eylem planları oluşturma konusunda rehberlik etmek ve denetlemek için çabalarda bulunulması gerektiğini ifade etti.

Çin'in küresel iklim yönetimi konusunda güçlendirilmiş uluslararası değişimler ve işbirliği yoluyla en büyük ortak zemini araması gerektiğini ve gezegeni korumak için uluslararası toplumla birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Han, yeşil kalkınma ile düşük karbonlu üretim ve hayat tarzının önemine dikkat çekti.

Endüstriyel yapıyı optimize etmek ile enerji yapısının ayarlanmasını teşvik etmenin önemini vurgulayan Han, yeşil ve düşük karbon teknolojilerinde araştırma ve geliştirmeyi desteklemeyi hedefleyen ve uygulanabilir politika tedbirlerine dikkat çekti. Han ayrıca, yerel yetkililerin ve devlet sahipliğindeki girişimlerin karbon tepe noktası hedefine ulaşmadaki sorumluluklarının altını çizdi.

Editör: İRFAN KARSLI