Politika

Çin Büyükelçisi: Çinli firmalar Filipinler'in en hızlı ve en uzun demiryolunu inşa edecek

MANİLA, 19 Ocak (Xinhua) -- Filipinler Ulaştırma Bakanı Arthur Tugade Pazartesi günü, Çin Devlet Demiryolları Grubu Limited Şirketi, Çin Demiryolu No.3 Mühendislik Grubu Limit...

Abone Ol

MANİLA, 19 Ocak (Xinhua) -- Filipinler Ulaştırma Bakanı Arthur Tugade Pazartesi günü, Çin Devlet Demiryolları Grubu Limited Şirketi, Çin Demiryolu No.3 Mühendislik Grubu Limited Şirketi ve Çin Demiryolu Mühendislik Müşavirlik Grubu Limited Şirketi'nden oluşan ortak bir girişimle Filipinler Ulusal Demiryolları Güney Uzun Mesafe Projesi'nin (PNR Bicol) ilk paketini imzaladı.

Laguna eyaletindeki Calamba kasabasından Albay eyaletindeki Legazpi kasabasına kadar uzanan PNR Bicol projesinin ilk 380 km'lik bölümü, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte tarafından Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'de altyapı gelişimini desteklemek için başlatılan "İnşa Et, İnşa Et, İnşa Et" programı kapsamındaki en önemli projelerden biri.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Metro Manila ile Bicol bölgesi arasında şu anda karayoluyla 12 saat olan seyahat süresi, demiryolu tam olarak faaliyete geçtiğinde dört saate düşecek" denildi ve demiryolunun yılda 14,6 milyon yolcuya kadar hizmet verebileceği belirtildi.

Açıklamada, PNR Bicol yolcu trenlerinin saatte 160 km'ye varan hızla, yük trenlerinin ise saatte 100 km hızla hareket edeceği bildirildi. Çin Büyükelçisi, projenin "Çin-Filipinler işbirliği ve dostluğunda bir başka kilometre taşı" olduğunu belirtti ve işbirliğinin iki ülke hükümeti arasında "finansmanı en yüksek" proje olduğunu sözlerine ekledi. Huang, projenin aynı zamanda ekonomik büyümeyi de hızlandırarak her yıl inşaat işinde 10.000'den fazla doğrudan istihdam ve ilgili alanlarda da yüz binlerce kişilik istihdam yaratmasının beklendiğini söyledi.